Foutparkeerders

Wat te doen als er een auto op uw carportplaats staat geparkeerd waar u geen toestemming toe hebt gegeven?

Op de eerste plaats kunt u een briefje onder de ruitenwisser plaatsen met het verzoek om de auto ergens anders te parkeren omdat deze op een plek van de bewoner staat. Hieronder staat een ‘standaard’ briefje dat u kunt downloaden. Leg een paar exemplaren in uw dashboardkastje en u heeft het altijd bij de hand.

Als dat niet helpt, kunt u contact opnemen met de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) en vragen of zij contact willen opnemen met de eigenaar met het verzoek de auto uit uw carport weg te halen. Hiervoor heeft u het kenteken, het merk en type auto nodig. Leg uit dat de auto zonder toestemming op eigen terrein is geparkeerd.
De RDW is telefonisch te bereiken op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur. Telefoonnummer: 0900-0739.

Ook is de RDW te bereiken via het contactformulier op hun website.

Een derde, maar dure, methode is dat u de auto laat wegslepen door een particulier wegsleepbedrijf. De kosten zijn voor uw rekening. Wel kunt u proberen de kosten te verhalen op de foutparkeerder, als u al weet wie dat is. Een risico hierbij kan zijn dat de eigenaar van de weggesleepte auto een schadeclaim bij u indient.

Wegslepen door de politie kan alleen als het een gestolen auto betreft. Dit kunt u overigens snel nagaan op de website van de RDW via het contact-formulier (onderaan rechts). In dat geval neemt u contact op met de politie via de website of telefoon.

Brief Foutparkeren, PDF, 41 Kb