Nuttige informatie

Op deze pagina staan wat nuttige links over o.a. Gebruikte kleuren voor de daklijsten, verf soorten, de gebruikte Europrofiel raamprofielen en wat er verder nuttig kan zijn.

Enkele nuttige wetenswaardigheden

 • Kunststof gevel van uw woning
  Wist u dat deze gevels simpel te reinigen zijn met water en spons. Regelmatig reinigen is wel nodig om te voorkomen dat vuil en algen in het kunststof gaan zitten.
 • Glazenwassers
  De glazenwasser die op Kantershof werkzaam is, maakt 1 x per maand zowel de kunststof puien als de ramen schoon. Mocht u een glazenwasser nodig hebben, dan kunt u zich als lid van de vereniging tot het secretariaat wenden.
 • Trespaplaten
  Deze gekleurde platen ziet u aan de dakranden van de schuur bevestigd. De platen behoeven niet geschilderd te worden. Wel is het nodig deze regelmatig te reinigen met water en een willekeurig schoonmaakmiddel.
 • Geveltuintjes
  Tussen de muur van de schuur en de stoep kan een geveltuintje zijn aangelegd. Dat heeft de vorige bewoner laten aanleggen. Destijds is met het Stadsdeel afgesproken dat de bewoner zelf dit kleine stukje tuin zal onderhouden, door b.v. de beplanting regelmatig te snoeien.
 • Verwijdering van bladafval op de stoepen
  Hoewel het Stadsdeel in de herfst de bladeren op de stoepen zal verwijderen, is het toch prettig dat bewoners zelf af en toe de stoep vegen. Dit om te vermijden dat teveel bladafval lang blijft liggen en medebewoners, die slecht ter been zijn, uitglijden.  Het bladafval kan dan het beste worden gedeponeerd in een van de hoeken op straat-niveau. De veegkarretjes van de gemeente nemen het dan mee.
 • Beveiliging
  Bij regelmaat vinden inbraken in woningen plaats,  waarbij de inbrekers de onderpanelen van tuindeur of voordeur intrappen of het slot van de voordeur uitboren. Als lid van onze vereniging kunt u zowel de  panelen als het slot tegen geringe kosten laten beveiligen. Wilt u meer informatie hierover, neem dan contact op met het secretariaat van de vereniging.

suggesties kunt u kwijt bij de Webmaster 

Europrovyl-blad-1
Europrovyl-blad-2
Europrovyl-blad-3

verfsoorten-en-kleuren-buitenzijde-woningen-Kantershof